Datex

Inleiding

Datex is een nieuwe vorm van latex kleding dragen en ontwikkeld voor de mensen die wel de looks willen van latex kleding maar wat minder met het drukkende gevoel om kunnen gaan of gewoon geen zin hebben om latex direct op de blote huid te dragen.

Wat is Datex ?

Datex is niets anders als 100% natuurlijk latex die op gebracht is op een polyester-katoen basis of op een polyester-elasthan basis. De eerste combinatie 51% polyester en 49% katoen zul je vooral vinden in de items die echt stevig moeten zijn denk hierbij vooral aan korsetten die moet je gewoon toch een beetje stevig kunnen snoeren. De tweede combinatie 90% polyester en 10% elastan (Spandex) zul je voornamelijk tegen komen bij de gewone kleding denk hierbij aan jurkjes, rokjes, catsuits etc dus kleding die lekker flexibel moet zijn maar het belangrijkste, elastisch en strak zittend. Je wilt tenslotte wel de latex look hebben.

Is Datex Nieuw ?

Nee, datex kleding is niet nieuw een jaar of tien geleden was het er al maar heeft eigenlijk nooit geen voet aan de grond gekregen omdat het binnen de latex scene not done was. Latex draag je op de naakte huid en de cult eromheen, het moeilijke aantrekken, het onderhoud, de kinky spelletjes die je er in kunt spelen etc etc gaven de doorslag dat veel mensen toch weer terug grepen naar pure latex kleding. Maar zoals alles in de mode een keer terug komt is dat nu ook het geval binnen de fetisj scene. En laten we eerlijk zijn op dit moment word twintig procent van de latex kleding al gechloreerd verkocht omdat veel mensen dat toch even prettiger aantrekken vinden. Het nadeel van gechloreerde latex is dat je het bijna niet meer kunt repareren als er een scheurtje inzit.

Onderhoud en opslag

Datex kleding altijd op een droge donkere koele plaats bewaren. Datex (kleding) gaat net als vele andere fetisj kleding niet goed samen met uv licht (kleur gaat vervagen). Probeer de kleding zo veel mogelijk op een houten of speciale voor datex kleding geprepareerde kleerhanger hangen, ook broeken en korsetten. Datex kleding kun je het best wassen met handwarm water en een speciale cleaner of biotex. Maak de kleding en vooral de ritsen en andere metalen delen goed droog na het wassen. Datex kleding is iets minder kwetsbaar als latex kleding maar een beetje voorzichtig met lange scherpe nagels en of sieraden. Datex kleding trek je makkelijk aan zonder gebruik te hoeven maken van lotions of talkpoeder. De kleding kun je wel mooi laten glimmen door een speciale silicone spray te gebruiken. Vlekken nooit met oplosmiddelen behandelen, zoals tri, benzine, aceton, etc. Wees voorzichtig met open vuur of sigaretten.

HOME